• Olympijský deň
        • Olympijský deň

        • Aj tento rok sa bude konať Olympijský deň:

          5. 6. 2023 - 2. stupeň (5. - 6. ročník)

          23. 6. 2023 (piatok) - 2. stupeň (7. - 8. - 9. ročník)

          26. 6. 2023 - účelové cvičenie

          27. 6. 2023 (utorok) - 1. stupeň

      • Za Banku lásky
        • Za Banku lásky

        • Na jeseň minulého roku ôsmaci navštívili Banku lásku v Banskej Štiavnici. Interaktívne múzeum venované najdlhšej ľúbostnej básni na svete sa im veľmi páčilo, a preto sa rozhodli zapojiť do výzvy #zabankulasky. Spoločne celý ôsmy ročník dňa 26. 5. 2023 na nádvorí školy odrecitoval dve strofy zo Sladkovičovej Maríny. Video sa zverejnilo na sociálnych sieťach. Je to spôsob, ako podporiť zakladateľov Banky lásky v týchto neľahkých časoch po ničivom požiari. D. Vasilová

      • Hradby Zvolena očami detí
        • Hradby Zvolena očami detí

        • Pri príležitosti 780. výročia obnovenia mestských výsad Belom IV. (1243 - 2023),
          sa v dňoch 26.5..a 27.5. 2023 budú konať DNI MESTA ZVOLEN 2023.
          Aj naša škola bola oslovená na zapojenie sa do sprievodných akcií osláv.
          Jednou z nich, bude aj výstava prác žiakov na tému: HRADBY ZVOLENA OČAMI DETÍ.
          Do projektu sa zapojili žiaci 8. ročníka a v priebehu necelých 3 týždňov, vznikli veľmi pekné práce, ktoré si môžete pozrieť na Starej radnici, kde budú vystavené pre verejnosť.
          Ďakujem všetkým zúčastneným žiakom za príjemnú spoluprácu, verím, že nás vzájomne obohatila.

          Mgr. Rudolfa Krátka

      • Modrý gombík
        • Modrý gombík

        • Vážení kolegovia, milí rodičia, žiaci! Minulý týždeň sa na našej škole uskutočnila finančná zbierka Modrý gombík pod záštitou UNICEF Slovensko. Naši dobrovoľníci z IX. B (Barborka, Ema, Matej, Naty, Nelly, Katka a Viki) od Vás vyzbierali 165,65 eur, čo je krásna suma a všetkým prispievateľom sa chcem veľmi pekne v mene všetkých detí, ktorým pomoc pôjde a UNICEFU veľmi pekne POĎAKOVAŤ. Zároveň mi dovoľte poďakovať dobrovoľníkom za pomoc pri organizovaní zbierky. D. Vasilová

      • Výsledky - súťaž v sudoku a logických úlohách
        • Výsledky - súťaž v sudoku a logických úlohách

        • V sobotu 22.4. 2023 k nám zavítali priaznivci sudoku a logických úloh z celého Slovenska.

          Regionálny turnaj bol súčasťou série podujatí Slovenského zväzu hádankárov a krížovkárov. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Kategória A mala ťažšie úlohy a bojovalo sa o kvalifikačné body na majstrovstvá sveta. Ľahšia kategória B bola otvorená pre každého, kto si rád potrápi mozgové závity riešením hlavolamov.

          V rámci kategórie B sme zvlášť vyhodnotili aj žiakov základných a stredných škôl.

          Ceny pre úspešných žiakov nám venovala spoločnosť Geis, za čo ďakujeme pani Monike Švecovej, ktorá nám pomohla so súťažami aj v minulosti.

          Celkove sa súťaže v logike zúčastnilo 27 a v sudoku až 36 riešiteľov. Opraviť také množstvo zadaní je časovo náročné, preto by sme chceli poďakovať dobrovoľníkom zo Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu. Silvia, Natália, Barbora a Michal zvládni túto úlohu na jedničku.

          Rovnako ďakujeme trom pani učiteľkám z našej školy, ktoré voľnú sobotu strávili opravovaním, nahadzovaním bodov a pomocou pri organizácii turnaja.

          Výsledky oficiálnych kategórií A a B si budete môcť pozrieť na stránke szhk.sk.

          Výsledky žiackych kategórií:

          Logické úlohy SŠ

          1. Timotej Fides, GJGT Banská Bystrica

          2. Daniela Pápežová, GĽŠ Zvolen

          3. Ivan Gáborík, GĽŠ Zvolen

          Logické úlohy ZŠ

          1. Martin Šufliarsky, ZŠ M. Rázusa Zvolen

          2. Nikola Pernecká, ZŠ M. Rázusa Zvolen

          Sudoku SŠ

          1. Anna Fundárková, Gymnázium Jána Hollého, Trnava

          2. Veronika Klajbanová, Gymnázium A. Kmeťa, Banská Štiavnica

          3. Daniela Pápežová, GĽŠ Zvolen

          Sudoku ZŠ

          1. Karolína Brozmanová, GĽŠ Zvolen

          2. Martin Šufliarsky, ZŠ M. Rázusa Zvolen

          3. Peter Dvorščák, ZŠ M. Rázusa Zvolen

          Víťazi žiackych kategórií sa nestratili ani medzi skúsenými dospelými riešiteľmi.

          V logike sa v celkovom poradí kategórie B umiestnil Timotej Fides na 5. mieste a Daniela Pápežová na 9. mieste.

          V sudoku bola v celkovom poradí B kategórie Anna Fundárková tretia, Veronika Klajbanová šiesta a Karolína Brozmanová, súťažiaca za ZŠ, skončila jedenásta z celkového počtu 22 súťažiacich.

          Gratulujeme!

      • Oznam o zmene telefónnych čísel
        • Oznam o zmene telefónnych čísel

        • Od 1.5. 2023 bude zmena v telefónnych číslach:

          Zástupca pre I. stupeň: 0911 622 280

          Zástupca pre II. stupeň: 0911 622 238

          Školská jedáleň: 0911 622 250

          Administratívne pracovníčky: 0911 622 251

           

           

      • Vyhodiť si z kopýtka
        • Vyhodiť si z kopýtka

        • Žiaci 9.B si to dňa 12. 4. 2023 namierili do Divadla Jozefa Gregora-Tajovského vo Zvolene na večerné predstavenie komédie s pesničkami od Johanna Nestroya VYHODIŤ SI Z KOPÝTKA. Ide o príbeh pomocníka Boba, ktorý aspoň raz v živote zatúži zažiť dobrodružstvo. Keď sa ho jeho pán Zangler s vidinou nastávajúcej svadby rozhodne urobiť svojím spoločníkom, zacíti príležitosť vyhodiť si z kopýtka.

          Zangler na pár dní odcestuje do hlavného mesta a zverí mu starostlivosť o obchod. Lenže Bob obchod zatvorí a s učňom Krištofom sa takisto vyberú do mesta v nádeji, že zažijú veľké dobrodružstvo. No prvého, koho stretnú, je Zangler. Ukryjú sa do módneho salóna madam Knorrovej. Bob sa vydáva za niekoho, kým v skutočnosti nemôže byť. A predsa sa ním po chvíli stane. Nastáva neuveriteľný chaos a rozkrúti sa kolotoč nedorozumení, ktoré majú ďaleko od toho, čo si Bob s Krištofom predstavovali. Predstavenie plné neočakávaných zápletiek s ešte nepredvídateľnejšími rozuzleniami, humorných dialógov, aktuálnych politických narážok a výborných hereckých výkonov sa žiakom veľmi páčilo.

          D. Vasilová

      • UNICEF a jeho aktivity vo svete
        • UNICEF a jeho aktivity vo svete

        • Dňa 15. 3. 2023 sa na našej škole uskutočnili prednášky s pracovníkom UNICEF-u Slovensko s pánom Lukášom Cerovským v rámci projektu Škola priateľská deťom. Vzdelávacie aktivity boli určené žiakom 6. a 8. ročníka. Žiaci boli v úvode informovaní o činnosti UNICEF-u vo svete a na Slovensku, o aktuálnych charitatívnych aktivitách organizácie. Žiaci VI. B a VI. C sa potom cez prezentáciu, vzdelávacie videá a následnú diskusiu venovali téme Podvýživa. Žiaci sa dozvedeli, čo je podvýživa, aké sú druhy a formy podvýživy a ako sa rieši pomocou vysoko výživových balíčkov. Žiaci VIII. B a VIII. C sa podrobnejšie venovali téme Detskí vojaci. Dozvedeli sa, kto sú detskí vojaci, ako sa verbujú, prečo sa z detí bez rodiny, kvôli nedostatku vzdelania, pracovných príležitostí a chudoby stávajú detskí vojaci. V čase neistoty alebo vysídlenia z dôvodu ozbrojeného konfliktu deti často opúšťajú školu, svoje domovy.

          Pripojenie sa k ozbrojenej skupine detským vojakom poskytuje pocit identity, že patria do komunity. Posttraumatická stresová porucha a vážne zmeny osobnosti sú časté dopady na detskú osobnosť. Vzdelávacie aktivity boli pre žiakov veľmi zaujímavé, poskytli množstvo podnetov na zamyslenie o živote, o šťastí, v akej krajine žijeme. Za spoluprácu a fotodokumentáciu ďakujem p. učiteľke Krátkej.

          D. Vasilová, koordinátorka projektu Škola priateľská deťom

      • Výsledky súťaže EXPERT geniality show
        • Výsledky súťaže EXPERT geniality show

        • V celoslovenskej súťaži EXPERT geniality show tento rok v 16. ročníku súťažilo 11 796 žiakov zo 714 škôl. Z našej školy sa do súťaže zapojilo 9 žiakov z 5. – 7. ročníka. Všetci účastníci dostali diplom a malý darček.

          Traja z nich získali titul TOP EXPERT. Vladimír Kováč zo VI. A získal v obidvoch súťažných oblastiach titul Expert. V oblasti Ako funguje svet obsadil 40. miesto a v oblasti Päť jazykov kultúry 54. miesto. Celkovo obsadil 38. miesto z 1 495 súťažiacich, za čo získal titul Top expert. Alexandra Stašeková zo VII. A získala titul experta v Mozgolamoch, keď obsadila 27. miesto zo 709 súťažiacich a zároveň titul Top expert za celkové 68. umiestnenie z 1 540 súťažiacich v kategórii 7. ročníka. Top experta získal aj Tomáš Chmelina z VIII. C za konečné 67. miesto medzi ôsmakmi z 1 543 zúčastnených. Tomáš Chmelina bol 35. v téme Mozgolamy a 20. v téme Svetobežník.GRATULUJEME účastníkom súťaže k výborným výsledkom!

          koordinátorka súťaže D. Vasilová